Nem is álmodhattunk volna szebb panorámát, mint a tanúhegyek ölelésében felbukkanó Balatont, körülötte szőlővel és a környék településeivel. A birtok fölött a tekintélyes Csobánc, a rajta álló várrommal. Ékköve természetesen a több, mint 100 éves ház, amit igyekeztünk legjobb tudásunk és szépérzékünk szerint felújítani, megtartva benne mindazt, ami értékes és újrahasználható, ahogyan tettük ezt a házon kívüli részen is. A birtok adottsága egy közel 100 fás mandulás, szőlős, gyümölcsös voltak.

A múlt hozadékát megtartva, de újító gondolatokkal más növények is otthonra leltek azóta: levendulást telepítettünk, őshonos magyar fajtákból új gyümölcsfákat ültettünk, bogyós gyümölcsökből álló kis ültetvényt, veteményeskertet és egy mini fűszerkertet alakítottunk ki. A leomlott támfalakat újraépítettük, a kerítést helyrehoztuk és egy helyes útbaigazító táblát készítettünk, amely jelzi az irányt hozzánk jövet.

Közben a régi öntözőrendszert is újjáélesztettük, és végre egyre több időnk jut a birtokra és a mezőgazdasági feladatokra.

A terményeket elkezdtük begyűjteni és feldolgozni: folyamatosan új technikákat és a recepteket próbálgatunk. Hogyan tudunk finom szörpöket készíteni a termésekből, lekvárokat, aszalványokat télire, hogyan tudjuk savanyítani őket, vagy akár befőttként vagy fermentálva eltenni. Hosszú út áll még előttünk, de szerencsére szeretünk tanulni. Tele vagyunk nyitottsággal és kísérletező kedvvel, ami sokat segít abban, hogy új eljárásokra leljünk és a próbálgatások beérjenek és egyre finomabb termékek készüljenek.